Wie?

Ons oudercomité is een vereniging (vzw) van ouders van kinderen uit de Abdijschool Vlierbeek. Samen met de directie en leerkrachten
        willen we onze school zo goed mogelijk helpen met andere dingen naast de leer- en opvoedingsopdracht.

Wat?

We willen een ontmoetingsplaats zijn voor ouders waar van gedachten gewisseld kan worden over de schoolactiviteiten en het
        opvoedingsproject van de school.
        Het oudercomité wil dat u op de hoogte blijft van wat er zich in de school afspeelt.
        Op de vergaderingen van de ouderraad kunnen ouders zich informeren en opmerkingen naar de school doorgeven.
        Twee keer per jaar wordt een algemene vergadering gehouden van het oudercomité.
        Hier worden o.a. de vooruitgang van de werkgroepen besproken en in het kader van de VZW-structuur alle essentiële beslissingen
        genomen.

Waarom?

Onze doelstellingen staan in functie van het welzijn van onze schoolgaande kinderen.
        Door het organiseren van allerhande activiteiten leren we elkaar beter kennen en bouwen zo samen aan een goede sfeer, niet alleen
        binnen de schoolmuren, maar ook erbuiten!
        Naast de reguliere werkingsmiddelen en subsidies, ondersteunen we onze school ook financieel.
        In samenspraak met de directie en de leerkrachten bekijken we met het oudercomité waarmee we de school extra kunnen helpen.
        Zo hebben we de voorbije jaren digitale schoolborden aangekocht, zorgden we voor de verfraaiing van de speelplaatsen, etc.
        Daarnaast zijn we er om de school organisatorisch te ondersteunen.

Hoe?

De werking van het oudercomité gebeurt via gemotiveerde werkgroepen die elk op zich een activiteit of thema bezielen.
        Onze werkgroepen bepalen zelf hoe ze inhoudelijk een activiteit of thema invullen.
        Een overzicht van onze werkgroepen en een korte uitleg vind je bij de link “Werkgroepen” hiernaast.

Koen Vanvlasselaer
                          Telefoon: +32 16 35 56 17